Om Gl. Haderslev Kirke

Kirken ses tydeligst, når man kommer ad Omkørselsvejen sydfra, hvor man har et godt udsyn over Damparken med kirken beliggende til højre for vejen. Derfra synes den hvide kirke større end den egentlig er, og det skyldes i høj grad det markante tårn. Kirken ligger midt på kirkegården og stammer fra den tidlige middelalder, længe før  Haderslev Dam senere i middelalderen blev opdæmmet for at levere energi til mølle og andet.  Ved siden af kirken mod nord ligger Sognehuset, som er ramme om sognets mangeartede aktiviteter.

Gammel Haderslev Kirke er en velbesøgt kirke, og sognet har mange aktiviteter for både børn og voksne. Hver uge er der rigtig mange, der benytter både kirke og Sognehus. Vi gør meget for, at alle kan føle sig velkommen og godt tilpas.

Her ligger kirken - klik for kort og koordinater.

Kirken er åben for turister og andagts-søgende i dagtimerne, når der ikke er kirkelige handlinger som bryllupper, begravelser og lignende.

Fotografering i kirken er tilladt til privat brug uden for kirkelige handlinger.

Billederne på denne side - og undersider - er linket til filer ca. 1920 i bredden og ca. 1080 i højden. De må anvendes med angivelse af kilde. Klik på billedet og brug tilbagepil for at komme tilbage til siden.

Her kan du få et førstehåndsindtryk:

Nedenfor kan du se billeder og læse mere uddybende om kirken og dens historie, inventar, ikonografi og meget mere!

I nedenstående artikler følges motiver i kirkekunsten

Vigtigste kilde til kirkens ældste historie er Nationalmuseets værk "Danmarks Kirker, Haderslev amt", som blev udgivet i 1954 - klik her.