Til stille, Musikken spiller fredag d. 25.9. kl. 16.30

Fredag d. 25. september kl. 16.30 får du muligheden for en særlig koncertoplevelse i Gl. Haderslev Kirke når bassist Benjamin Møller Kirketerp kommer forbi på sin basturné.
Koncertrækken “ti stille, bassen spiller” er solooptrædender med originalt materiale samt ny musik, skrevet specifikt til el-bassen. Desuden er der egne arrangementer af salmer og danske sange. Med mange års erfaring som musiker og komponist vil Benjamin vise, store som små, et nuanceret billede af den elektriske basguitar og dens mange musikalske anvendelsesmuligheder.

Om soloprojektet “Ti stille, bassen spiller”
Med støtte fra Slots- og Kulturstyrrelsen drager bassist og komponist Benjamin Møller Kirketerp ud i de danske folkekirker uden yderligere selvskab end sin bas og dertilhørende udstyr. For ham er bassen ikke kun et akkompagnerende instrument i en større sammenhæng, men et udtryksfuldt og helstøbt instrument.
Benjamin fortæller: “Projektet tager udgangspunkt i en satiretegning jeg så. På denne tegning sidder en sigtet i forhør hos to betjente. Den sigtede vil ikke snakke, og hvad gør betjentende så? De tager en bassist ind i rummet, beder ham om at spille, og straks snakker den sigtede. Tegningen er en parodi på den gamle joke om hvordan man kan høre, at der er bas solo? Det er når folk begynder at snakke og gå i baren. Den udfordring vil jeg tage op og se, om det modsatte er muligt. Kan alle andre instrumenter end bas fjernes og samtidig holde folk fanget og munden lukket?“

Så kom til gratis fyraftenskoncert fredag d. 25. september kl. 16.30 i Gl. Haderslev kirke.