Du er her: 

Karens klumme 6 - Oldefar

 Min Oldefar Sophus døde som 84-årig i 1955 , da jeg var 8 år. Jeg husker at have set ham 2 gange i årene forinden, og størst indtryk gjorde hans stikkende overskæg, når han insisterede på at kysse de fjerntboende oldebørn.

Han var murer og blev far som 20-årig . Han og min Oldemor Ane Dorthea blev i løbet af 23 år forældre til 18 børn , hvoraf dog kun 15 nåede at blive voksne. Min Oldemors liv sluttede som 54-årig derefter.

Min Mormor, nr 6 i søskendeflokken, og hendes levende søskende oprettede meget senere en vandrebog, der årligt nåede hele vejen rundt imellem dem. Jeg har nu arvet en kopi af bogen, og deri læser jeg og bliver blød om hjertet over de mange minder fra deres barndom under beskedne kår. Forældrenes uendelige kærlighed til hver og èn , troens nærvær , respekt samt ro og klarsyn , der herskede i dage, før livet sluttede , giver noget at tænke over.

 

I nutiden vil vi gerne planlægge, og det kan være omsonst. Alligevel vil jeg selv synes, min tid bør slutte  en sen , farverig oktoberdag . Det passer til mig , når jeg selv skal sige det !!!!!

Karen Hedver Kristensen vandt ved vores bankospil til Medarbejder- og Frivilligfesten et gavekort på en måneds blok på vores hjemmeside efter eget valg.
Derfor vil vi i hele januar have mulighed for at læse "Karens klumme", hvor Karen løbende sender tekster - tanker i tiden, fotos og andet godt til hjemmesiden - så velkommen til "Karens klumme"  

 

 

 

Del dette: