Sommerkoncert med Voksenkoret og Esbjerg Cellokvartet 5. juni kl. 19.30

Så er sommertiden for alvor over os, og derfor inviterer voksenkor ved Gl. Haderslev kirke til koncert denne grundlovsdagsaften.
Koret har inviteret gæster med til koncerten, nemlig Esbjerg Cellokvartet bestående af cellist Cecilie Schmidt Dam og 3 dygtige,unge cellister fra Esbjerg Kulturskole; Kasper Egebjerg, Ida Toft Eriksen og Mads Roager. Cecilie Schmidt Dam er uddannet fra musikkonservatoriet i Århus og underviser på Esbjerg Kulturskole samt Haderslev Musikskole. Kvartetten spiller bl.a. renæssancemusik af William Byrd, en orgelkoral af J.S. Bach - arrangeret for fire celli - og to romantiske satser af henholdsvis Goltermann og Wagner.
Udover cellomusikken byder voksenkoret på et program bestående af morgen og aftensange, som strækker sig fra kendte salmer som ”I østen stiger solen op” og ”I skovens dybe stille ro” over en sats af Bach til en nykomponeret sats af Christian Præstholm.

Lidt om voksenkoret i Gl. Haderslev
Sct. Severin Sangkor, som koret også kaldes, er et frivilligt 4-stemmigt blandet kor, som består af 40 sangere. Det blev stiftet i 2003 og ledes, siden 2014, af kirkens organist Janne Roager.
Deres repertoire er alsidigt og dækker både det kirkelige og det verdslige. Koret medvirker en gang om måneden i søndagsgudstjenesten. Desuden deltager mange af korets medlemmer ligeledes aktivt i det frivillige arbejde i og omkring kirken, således fungerer medlemmerne på skift som sangere ved de kirkelige handlinger i kirken. Koret deltager i korstævner med andre kor, og har rejst på korture til Norge, Sverige og Bornholm. Senest var koret i sommeren 2018 på koncerttur til Lemvig.

Alsangsaftner
Koret er også arrangør af succesrige Alsangsaftener i sognehuset ved Gl. Haderslev kirke. Alsangsaftenerne er et arrangement, hvor fællessangen er i centrum, og hvor 2 særligt indbudte gæster fortæller om deres yndlingssalmer eller sange. Alsangsaftenerne indeholder også altid et par numre ved koret og stort kaffe/kagebord.

Vel mødt til koncert onsdag d. 5. juni kl. 19.30-20.30
Ved sommerkoncerten akkompagneres koret af Lene Skødt Holmgaard på flygel.
Koret dirigeres af organist Janne Roager, som er kandidat i kirkemusik fra Syddansk musikkonservatorium i Esbjerg. I forbindelse med sin uddannelsen har Janne Roager fået undervisning af Lone Gislinge og Søren Birch som gæster dagens koncert. Koncerten varer en times tid og er ganske gratis - Alle er velkomne.