Mangfoldig påske i Gl. Haderslev Kirke og Sognehus

Traditionen tro bliver Folkekirkens største højtid fejret på mangfoldig vis i Gl. Haderslev Kirke, hvor kun Palmesøndagens gudstjeneste kl. 10.00 bliver afholdt på traditionel vis.

Stemningsfyldt Skærtorsdagaften med spisning
Skærtorsdag mødes vi kl. 17.00 i kirken. Inden nadver går vi under sang over i Sognehuset og modtager nadveren. Efter gudstjenesten er der fællesspisning for alle. Pris for spisning 40 kr. for voksne, og gratis for børn. Der er ikke tilmelding til spisningen.

Langfredag i musikkens tegn
Alle bydes Langfredag velkommen i Gl. Haderslev Kirke kl. 10.00 til en vandring gennem påskens tekster, ledsaget af salmesang og musik.
Gudstjenesten indkranses af musik for flygel og orgel af den franske komponist Cesar Franck´s værk: ”Prelude, fugue et variation”, udført på piano og orgel, som værket oprindeligt er skrevet til. Kirkens organist Janne Roager spiller denne dag sammen med musikpædagog Lene Skødt Holmgaard. Musikken understøtter og beskriver læsninger og prædikens indhold, og kan nærmest sammenlignes med filmmusik.
I løbet af gudstjenesten er der også plads til fællessang af påskesalmer såsom ”Hil dig frelser og forsoner” og ”O hoved højt forhånet”.
Den liturgiske farve for langfredag er sort, og traditionen tro er flaget på halvt, og alterlysene ikke tændt i kirken.

Festgudstjeneste
Påskedags gudstjeneste kl. 10.00 står, traditionen tro, i skærende kontrast til Langfredagens gudstjeneste. Flaget stryger til tops, blomster og lys fylder kirken. Vi skal synge de kendte påskesalmer og fejre påskens budskab.
2. påskedag er der fælles provstigudstjeneste i Haderslev Domkirke kl. 14.00, hvorfor Gl. Haderslev Kirke er lukket.