Rigtige mænd synger i kor - Herrestemmer søges!

Janne Roager og Hans Friis ved klaveret

Facts om voksenkoret:

De synger seriøst, arbejder hårdt, ler højlydt, drikker kaffe, nyder hjemmebagt kage, Hvem er de?
Jo det er Gl. Haderslev kirkes voksenkor, som hver tirsdag aften mødes i sognehuset ved Gl. Haderslev kirke kl. 19-21. Koret består af  godt 40 voksne, som synger 4. stemmigt blandet kor.
Koret medvirker ved søndagsgudstjenester i Gl. Haderslev kirke ca. 1 gang om måneden. Og ellers er der et par gange om året, hvor koret selv arrangerer koncerter eller alsangsaftener.  I maj måned skal koret på en koncerttur til Lemvig.

En korsanger fortæller

Hans Friis har sunget i Gl. Haderslev Kirkes Voksenkor de sidste tre år. Jeg har sat ham stævne, for at spørge ham hvordan han er begyndt i koret.

Hans fortæller: ”Jeg havde egentlig ikke sunget siden skoletiden, men havde længe gået med en drøm om at komme til at synge igen. En søndag for tre år siden, sagde præsten fra prædikestolen at kirkens voksenkor manglede herrestemmer”.
Hans kontaktede efterfølgende kirkens organist og korleder, Janne Roager, som lavede en stemmeprøve. Siden har Hans været fast mand i Voksenkoret.

Hvad får du ud af at synge i voksenkoret?

Hans fortæller:  ”For mig er det et uvurderligt lys i hverdagen. Lige meget om jeg er i dårligt humør når jeg kører hjemmefra tirsdag til øveaften, så tager jeg altid hjem fra kor i godt humør. Det er livgivende, udfordrende, sjovt, og hyggeligt”.

Hans fortæller at koncerterne og korturene giver en masse delmål at øve op til på øve aftnerne. Men koncerterne giver også noget helt specielt.
”Den respons man får ved koncerterne af glade ansigter der lytter og sætter pris på vores sang giver nogle rigtig gode oplevelser.”
Hans husker særligt turen til korfestival Prag forrige år, hvor de sang med andre kor fra hele Europa. Koret blev rystet godt sammen, og der var tid til sightseeing.
Den næste tur der øves op til, er en todagstur til maj hvor koret skal til Lemvig. Her er der ligeledes  sat tid af til både koncerter og kulturelle oplevelser.

Har du lyst til at synge i kor og blive en del af et dejligt arbejdsfællesskab?

Der optages nye herrestemmer nu, med opstart tirsdag d. 3. april. Nye medlemmer skal på forhånd kontakte organist og korleder Janne Roager på tlf. 30 35 36 22 eller mail organistjanne@glha.dk for at aftale tid for en stemmeprøve.