Beretning om voksenkorets tur til Lemvig 2018.

Sct. Severin Kirkes voksenkor var i weekenden d. 26.-27. maj på tur til Lemvig.
Vores korleder Janne Roager havde lavet aftale med organisten i Lemvig Kirke om en kirkekoncert lørdag eftermiddag og medvirken ved søndagens højmesse.
Vi havde lejet en turistbus til turen. Få dage før vi skulle af sted, brød bussen sammen. Ved en hurtig indsats lykkedes det at skaffe en erstatning i form af en ældre rutebil. Lørdag formiddag tøffede ca. 30 kormedlemmer så af sted til Lemvig.
Efter indtagelse af medbragt frokost og indkvartering på Hotel Lidenlund gik vi i kirken for at øve.  Vi blev akkompagneret af pianisten Jonas Lindorf. Koncerten fandt sted kl. 16. Vi havde hård konkurrence af det strålende sommervejr, så vi kunne ikke fylde kirken, men de fremmødte tilhørere var positive og engagerede. Blandt tilhørerne var vores tidligere domprovst, nu sognepræst i Lemvig, Kim Eriksen og hans hustru Lene. Det blev et hjerteligt gensyn.
Koncertrepertoiret var vores hidtil sværeste og mest ambitiøse. Vi gik i procession ind i kirken, mens vi sang en ældgammel kanon ”Da pacem domine”.  Derpå fulgte satser fra store klassiske korværker: ”Sanctus” af Franz Schubert, ”Benedictus” af Niels W. Gade, ”Panis angelicus” og ”Cantique de Jean Racine” af César Franck . Derpå to satser af Gabriel Faurés requiem:  ”Sanctus” og ”In Paradisum”. Sluttelig en nyere og blandet afdeling: ”Du er gæst her på jord” (Kirsten Illeborg/Erik Sommer), ”Hvor du sætter din fod” (Jens Sejer Andersen/Sigurd Barret), ”Cantate Brasilia” – et rytmisk korværk af Roger Emerson, ”Agnus Dei” af Tore Aas.  Derpå ”I skovens dybe stille ro”.
Koncerten blev afsluttet med ”Siyahamba”– en rytmisk hymne på swahili. Ind imellem korsatserne var der naturligvis også plads til et par fællessalmer.
Vi fik en god middag på en nærliggende restaurant.  Senere var vi en del der nød sommeraftenen på en udendørs cafe på havnen.

Søndag formiddag deltog vi i gudstjenesten, hvor Kim Eriksen var prædikant. Koret sang tre salmer: ”Se nu stiger solen”, ”Vidunderligst af alt på jord” og ”Gå gennem byens lange lige gader” (Holger Lissner/Erik Sommer).
Så gik turen hjemad. Vi kørte ud til vestkysten, hvor vi besøgte Jens Søndergaards kunstmuseum og Bovbjerg fyr.  Foran skrænten ved Bovbjerg sang vi nogle af vore satser i den friske sommerluft. Hjemturen gik ned langs vestkysten over Holmsland Klit til Nymindegab og derfra mod sydøst til Haderslev.

En rigtig god og veltilrettelagt tur – stor tak til Janne Roager og korrådet.

Skrevet af korist Bendt Hillersborg.