Gl. Haderslev kirkegård

Kirkegården ligger ved Gammel Haderslev/Sct. Severin Kirke ved omfartsvejen på nordsiden af Haderslev Dam, hvorfra kirkegården hæver sig i terrasser mod kirken.

Kirkegården omkring Gl. Haderslev Kirke er sikkert lige så gammel som kirken. Den er stadig i brug, men de fleste begravelser i sognet finder sted på Damager kirkegård.

Syd for koret står en mindestøtte fra 1864 over Laurids Skau med indskriften: "Efterslægten rejste denne sten".

Laurids Skau, gårdejer og politiker, er kendt for sit nationale virke for danskheden i Sønderjylland. Han fremtrådte som en vindende agitator og taler, ikke mindst ved Skamlingsbankemøderne i  1843 og 1844.

Vest for våbenhuset står en gravsten over Karen Lund med en lidt usædvanlige indskrift. Sentensen om de efterladte "4 uopdragne børn" kalder på smilet og den muntre kommentar, men tekstforfatteren har villet pege på den tragedie det er, at fire småbørn mister deres mor.
KLIK og læs historien bag stenen.