Kunstudstillinger

I løbet af året arrangerer et kunstudvalg ved kirken udstillinger i Sognehuset med både anerkendte kunstnere og lokale kræfter, der er med til at danne en god ramme om de mange ting, som sker i Sognehuset.

Udstiller i Sognehuset Ulla Larsen

Ulla Larsen fortæller følgende om sin nuværende udstilling i Sognehuset:

Mit navn er Ulla Larsen. Jeg er født 1952 og har altid holdt af at tegne og male. Da jeg var sidst i fyrrerne, deltog jeg i det første malekursus og har siden løbende fulgt undervisningen i billedkunst bl.a. gennem VUC, Sønderborg Kunstskole, FOF samt Haderslev Kunstskole under ledelse af professionelle kunstnere. Det er dejligt at deltage i kurserne, dels fordi man får kritik, råd og vejledning lige, når man har brug for det, og dels fordi man er sammen med en masse dejlige mennesker med samme interesse, nemlig det at male.

Man kan ikke sige, at jeg maler en bestemt stil. Mine billeder kan både ligne noget og være abstrakte.

Måske vil beskueren til mine værker undres over, at jeg ikke holder mig til en bestemt genre, det gør de fleste vel? Men det kan jeg ikke, motiverne skal komme til mig, jeg kan få en idé til et billede, når jeg læser avis, går på kunstudstilling, er sammen med andre mennesker eller blot færdes i naturen på den ene eller den anden måde. Og så er det ikke til at sige på forhånd, om lige netop det motiv bliver abstrakt eller figurativt. Når jeg maler naturalistisk, starter jeg altid med at tegne en skitse eller flere, og ud fra skitsen bliver maleriet skabt. Mine billeder kan godt tage lang tid om at blive færdige, og med lang tid mener jeg flere måneder, ja ofte år, så derfor ændrer motivet sig som regel undervejs, nogle gange til det bedre, men ligeså ofte til det værre. Men så gælder det om at blive ved, selvom man føler, man er gået i stå i sit maleri for til sidst at når derhen med billedet, hvor man føler, det er færdigt.

Mine billeder har som regel ingen titel. Det er helt bevidst, for ofte får jeg vidt forskellige tilbagemeldinger fra dem, der har set billederne, og det er rigtig spændende at høre, hvordan den enkelte tolker motiverne.

Igennem årene har jeg udstillet forskellige steder i det syd- og sønderjyske, på de åbne og censurerede udstillinger på Banegården Kunst og Kultur i Aabenraa samt på Sønderjysk Malersammenslutnings udstillinger, hvor jeg blev medlem i 2010.

Søndag d. 6. januar kl. 11.30 efter søndagens gudstjeneste er der fernisering i Sognehuset, Storegade 93. Men udstillingen kan allerede ses nu i Sognehuset, Storegade 93, ved gudstjenester og arrangementer samt i kirkekontorets åbningstid.