Højskoleformiddage - Forår 2020

Gl. Haderslev Kirkes højskoleformiddage i foråret 2020 har overskriften:

"Genforeningsjubilæet"

Under titlen "Genforeningsjubilæet" tilbyder Gl. Haderslev Kirke 5 højskoleformiddage i efteråret 2020:

I 2020 markerer vi, at det er 100 år siden Sønderjylland blev genforenet med Danmark. Vi vil trække de store historiske tråde tilbage til 1920 og se på, hvad der skete dengang. Samtidig vil vi også pege frem i det nye årtusinde. Hvilken betydning har genforeningen for os i dag?

Vores ønske med højskoleformiddagene i Gl. Haderslev Sognehus er at skabe et forum, hvor vi lytter, samtaler, får større viden  og går inspireret hjem med stof til eftertanke.

Du er velkommen til at være med og sætte dit præg på højskolen.

Program:

Torsdag 23. januar
Forfatter Anna Elisabeth Jensen:
"Om hundrede år"
- om bogen af samme navn.

Torsdag 6. februar
Lærer Kim Bjerninggaard:
"Afstemningen"

Torsdag 20. februar
Historiker Henrik Becker-Christensen:
"Udviklingen i mindretallet"

Torsdag 5. marts
Pastor emeritus Christian de Fine Licht:
"Den kirkelige genforening"

Torsdag 19. marts
Grænseforeningens generalsekretær Knud Erik Therkelsen:
"Genforeningsjubilæum"

Tidspunkt og sted:

Vi begynder hver gang kl. 10.00 og slutter kl. 12.00. Undervejs holder vi en kort kaffepause. Sognehuset ved Gl. Haderslev Kirke, Storegade 93.

Pris:

400,- kr. som inkluderer 5 foredrag incl. kaffe.

Tilmelding:

Fra mandag 6. januar efter "først til mølle princippet" her på kirkens hjemmeside, hvor tilmeldingsblanketten vil dukke op.
Tilmeldingen er først gældende, når betalingen er gennemført.

Betaling:
For at minimere pengeadministrationen på selve højskoledagen betaler man forud i forbindelse med sin tilmelding til:
MobilePay: Tlf. 31984 - Husk at skrive dit navn og "Højskole" i tekstfeltet til modtager.
Eller:
Bankoverførsel: Konto nr. 0994 - 7490028948

Enkeltforedrag:
Hvis der er ledige pladser ved de enkelte foredrag, annonceres det i dagspressen. Ledige pladser tildeles på dagen efter "først til mølle princippet". Pris på dagen: 100 kr.

Spørgsmål:
Spørgsmål vedrørende højskoleformiddagene kan rettes til Vibeke Hansen Vibe: kkm@glha.dk eller 2441 3809.