Kirkens organister

Gl. Haderslev kirke har 2 dygtige organister. Her følger en lille præsentation af organisterne.

Janne Roager skriver om sig selv:

Musikken har altid fyldt meget i mit liv, men at jeg skulle være organist anede jeg i mange år intet om. Som 6 årig begyndte jeg at få klaverundervisning, hvilket jeg fortsatte med langt op i ungdomsårene. Desuden sang jeg i forskellige kor op igennem min skoletid.

Efter studentereksamen valgte jeg at læse til lærer med musik og dansk som linjefag. Og i 10 år arbejdede jeg som folkeskolelærer.
I løbet af lærertiden, var jeg, sammen med min mand, ansat 4 år som lærer i Grønland, og her fik jeg mine første erfaringer med orgelspillet. Jeg fascineredes af orglet som instrument, og tænkte derefter, at det måtte jeg lære ordentligt at kende en gang ved lejlighed.

Da vi så senere, igen var flyttet tilbage til Danmark, gik jeg i gang med organist uddannelsen på kirkemusikskolen i Løgumkloster, hvorfra jeg fik organisteksamen i 2009. Orglet var i mellemtiden blevet så interessant et bekendtskab, at jeg bestemte mig for, at der måtte flere studier til. Derfor søgte jeg optagelse, og kom ind på musikkonservatoriet i Esbjerg, hvor jeg sommeren 2013 tog min bacheloreksamen i kirkemusik.

På begge uddannelser har jeg mødt dygtige og inspirerende undervisere, både i orgel og korledelse, og derfor har jeg også en anden passion, nemlig korarbejdet.

Siden 2005 har jeg været ansat som organist i Malt og Folding sogne, hvor jeg bl.a. har arbejdet med kor for alle aldersgrupper, og det har jeg været rigtig glad for. Og nu har jeg den glæde at arbejde med kor i Gl. Haderslev kirke.
En af organistens hovedopgaver er at spille ved gudstjenester og kirkelige handlinger, og at hjælpe salmesangen godt på vej, hvilket jeg nyder meget.

Rent privat er jeg bosat syd for Ribe, hvor jeg bor sammen med min mand Kåre og vores 3 store børn i alderen 13-19 år.

Kirkens 2. organist

Mit navn er Judith Kristesen og jeg blev pr. 1.6.2014 ansat som organist ved Gl. Haderslev Kirke i en stillingsstørrelse på 50%. Jeg skal primært arbejde med de små i kirken i børne- og spirekor og have ca. halvdelen af gudstjenesterne.

Jeg har spillet og lavet musik det meste af mit liv, først på accordion og senere på klaver. Orgelet blev jeg præsenteret for i gymnasietiden og tog siden organisteksamen fra Kirkemusikskolen i Løgumkloster. Siden 2009 har jeg læst kirkemusik på Musikkonservatoriet i Esbjerg, hvor jeg forventer at blive færdig næste sommer. I min studietid har jeg ud over orgelspil og korledelse, brugt tid på at fordybe mig i hørelærepædagogik og solmisation og glæder mig til at bruge det i børnekoret.

I studietiden i Esbjerg har jeg arbejdet som organsitvikar og nydt muligheden for at spille i byens kirker med hver sine traditioner og meget forskellige orgler. Jeg glæder mig til at bruge det alt sammen i Gl. Haderlsev Kirke.

Jeg er 30 år, gift med Anders og sammen er vi heldige at være forældre til Niels Christian på 6 år og Frida på 3 år. I løbet af sommeren flytter vi fra Esbjerg til Haderslev og vi glæder os til at lære kollegaer, menighed og ikke mindst børnekor at kende.

Hilsen Judith