Pigekor

Koret er for piger fra 5. kl. til 3.g., og synger ved gudstjenesten næsten hver søndag. Korarbejdet er lønnet.
Øvetid: Torsdage kl. 15.30-17.00. Leder er organist Janne Roager tlf. 30353622.

X-faktor???

Nej, men………….pigekoret  ved Gl. Haderslev kirke optager nye medlemmer

Hygge og korprøver

Pigekoret ved Gl. Haderslev kirke optager nye medlemmer. Koret, som er for piger fra 7. kl. og op til 20 års alderen, øver hver torsdag kl. 15.30-17 i sognehuset ved Gl. Haderslev kirke. Der er den hyggelige tradition i koret, at mange af pigerne møder ind ved kl. 15 tiden om torsdagen, og så sidder de en halv times tid og hygger og slapper af sammen. Ved korprøverne øves der flittigt til søndagenes gudstjenester og ind i mellem til koncerter og korstævner. Denne sommer deltog koret i et stort kor-landsstævne i Århus, hvor de mødtes med andre kirkekor fra hele Danmark og sang sammen i 5 dage.
Udover, at det er hyggeligt og lærerigt at være medlem i koret, så får pigerne også løn for at synge ved gudstjenesterne i Gl. Haderslev kirke.
Koret ledes af organist Janne Roager, som kan kontaktes for yderligere oplysninger og aftale om stemmeprøve på tlf. 30 35 36 22 eller mail: janneroager@email.dk

Landsstævne - Pigekoret

Pigekor på landsstævne
I dagene 1.-5.- juli tog 4 piger og deres korleder fra Gl. Haderslev kirkes pigekor afsted til Århus, for at deltage i 5 dages landsstævne. Ved stævnet mødte de ca. 300 andre unge korsangere og deres korledere fra kirkekor i hele Danmark. Det blev virkelig gode dage i musikhuset i Århus. Der blev knyttet mange nye venskaber og de unge fik lært en masse om at synge i kor. Det var imponerende så meget, der kunne læres i de meget varme julidage.  Vi havde dog fantastiske rammer i de air-conditionede sale i Århus musikhus. Og når der var pause kunne fødderne køles af i vandbassinet foran musikhuset.
Gruppen fra Gl. Haderslev kirkes pigekor deltog i et større kor, som dirigeredes af dirigenten for Danmarks radios pigekor, Phillip Faber. Det var en fornøjelse at overvære, hvordan Phillip arbejdede med de unge mennesker, da der blev formidlet vanskeligt kormusik i højt humør og med en boblende livsglæde. Og de unge kvitterede med en dyb koncentration og medleven i kormusikken.

Jeg har spurgt et par af pigerne hvad det bedste ved landsstævnet var.
Clara siger: ”Det bedste var nok det med synge sammen med Philip Faber og at det var en hyggelig tur både med sammenholdet og de ting vi lavede. Det vildeste, vil jeg nok sige, var at stå på scenen i Århus musikhus, det var ret fedt!!! Og hvad jeg lærte var, at finde min egen stemme”
Stine siger: ”Jeg er enig med Clara i, at det vildeste var at stå på scenen i Århus musikhus! Jeg er blevet meget mere sikker på min egen stemme, efter at have sunget i mange flere stemmer, end jeg plejer. Og så var det bare en vildt hyggelig tur, hvor jeg fik en masse nye venner”

Udover korprøverne blev der også lidt tid til at shoppe lidt i Århus og et besøg på kunstmuseet Aros.
Lørdag d. 4. juli var der koncert i Lukas kirken i Århus, hvor alle korgrupperne optrådte med dele af deres repertoire. Søndag d. 5. juli afsluttede hele stævnet med en kæmpestor koncert i symfonisk sal i musikhuset, hvor man forældre og andre interesserede væltede ind, da dørene endelig blev åbnet. Ved koncerten sang korgrupperne igen dele af deres repertoire og det hele sluttede med, at alle stævnedeltagere, inklusiv de voksne korledere, uropførte et stort fællesværk under direktion af kantor ved Århus domkirke Carsten Seyer Hansen.
Turen er blevet muliggjort med økonomisk støtte fra Kløften festival.