Livsglæde - gudstjeneste for udviklingshæmmede

Livsglæden fylder 10 år!

Torsdag 3. december blev en meget stor dag i Gl. Haderslev Kirke! Vi fejrede 10 års jubilæum for gudstjenester for udviklingshæmmede. Dette skete med jubilæumsgudstjeneste kl. 17.30 med efterfølgende julefrokost.

Historien bag:

For ti år siden kontaktede Bostedet Vilstrupvej Gl. Haderslev kirke. Beboere og personale havde igennem længere tid drømt om at holde gudstjenester, men syntes ikke de sædvanlige rammer i kirkerne passede. De samme tanker om specielt tilrettelagte gudstjenester for udviklingshæmmede, gik LEV (Landsforeningen for udviklingshæmmede) med. Det førte til, at daværende præst i Gl. Haderslev kirke, Benedikte Bock Petersen, Bostedet Vilstrupvej og LEV sammen startede traditionen med fire årlige gudstjenester for udviklingshæmmede.
Erik Petersen som har været medarrangør fra starten fortæller: ”Det var en spændende opstart, og det glæder især, at der stadigvæk er rigtig god opbakning fra alle bosteder og beskyttede værksteder, når vi har et arrangement”

I dag:

Traditionen lever videre: Påske, sommer, høst, og jul bliver fejret med gudstjeneste og fællesspisning.
Kendetegnene for de fire årlige gudstjenester er, at det er en kort gudstjeneste, med faste rammer, tegn til tale, og kendte sange og salmer. Deltagerne inddrages med opgaver, såsom sangkor, uddeling af nadver og optog. Desuden vægtes det sociale fællesskab højt. Alle arrangementer fortsætter i Sognehuset med frokost eller kaffebord, samt et musikalsk indslag, trylleri o.lign.
At gudstjenester for udviklingshæmmede er noget helt specielt, kan præsten Jakob Knudsen bekræfte:
 ”Det er en stor glæde at holde disse gudstjenester. Folk er begejstrede, og giver ofte udtryk for deres umiddelbare tanker. Jeg kan sagtens få at vide, at jeg er en god eller sød præst på vejen ud af døren. Der bliver også ofte uddelt kys og kram til mig – det er da fantastisk at være en del af!”

Billeder fra jubilæet: